I en travel hverdag kan det være vanskelig å finne tid til å lage litt sunnere mat, så man hopper ofte på noe raskt og enkelt, som ofte ender opp med å være usunt. Det er derimot ikke sånn at alt sunt er så vanskelig å lage, heller tvert imot. Og det koster heller ikke skjorta. Her er 6 oppskrifter som går igjen hjemme hos meg for de er superenkle å lage, rimelige og ikke minst knallgode. 

Velbekomme.

 

Søtpotet frittata med kylling og feta 

Skjermbilde 2016-01-21 kl. 14.12.15

Jeg fant inspirasjon til denne retten på den fantastiske matbloggen www.matpaabordet.no og laget min egen vri. Det er i utgangspunktet en omelettinspirert lett fra Italia, der man tilsetter ingredienser som kjøtt, ost, grønnsaker eller pasta. Det er knallgodt, og kan være både frokost, lunsj og middag. Superduper mettende, og ganske sunt (om man ser vekk fra fetaosten, hihi).

Ingrediensene du trenger til min frittata er: 

8 egg 

1 medium søtpotet 

1 fedd hvitløk 

1 rødløk 

100 ml melk 

1pk (50gr) fetaost 

Fremgangsmåte : 

Skjermbilde 2016-01-21 kl. 14.12.04

1: Skjør opp søtpotetene i små firkanter og kok dem i 5-10 minutter. Ta litt olje i en panne og tilsett søtpotetene. Stek dem i omtrent 5 minutter.

2: Skjør opp hvitløk og rødløk og hiv oppi stekepannen. Tilstett forhåndsstekt kylling ( filet eller grillet) også. Stek i noen minutter på medium varme.

3: Mix 8 egg sammen med 100 ml melk, og hell oppi pannen. NB: Viktig du har en stekepanne som kan settes inn i ovnen uten å bli ødelagt. La stå å steke til du ser egget er stekt i kantene på pannen. Dryss oppå fetaost, salt og pepper.

4: Putt pannen inn i en forvarmet ovn på 200 grader og la stå til du ser frittataen er gjennomstekt.

Bon Apetit.

 

Sesamlaks med mango/avocado/chili salat. 

Skjermbilde 2016-01-21 kl. 14.12.56

Jeg ELSKER denne retten. Så lett å lage, så god og SUNN. MMMM.

Du trenger (2/3 porsjoner) : 

4 pk naturell laks 

Sesamfrø 

2 Avocado 

1 mango

1 chili 

1 rødløk 

Fremgangsmåte: 

1: Dryss sesamfrø på laksen, samt salt og pepper. 

2: Kutt opp avocado, mango , chili og rødløk og bland sammen i en skål. Lett steinen til avocadoen oppi for å holde fargen på avocadoen. Sett i kjøleskapet mens du steker laksen. 

3: Legg laksen på en medium/varm stekepanne eller i forvarmet ovn på 200 grader. Stek til den er gyllen. 

Anrett på tallerken, gjerne med en dæsj creme fraiche på laksen, og vips så ahr du et knallgodt måltid du kan spise med god samvittighet. 

Fullkornspasta med med pesto og feta 

IMG_1948

Dette er en ny rett jeg laget sist uke, og den er fort blitt en av mine nye favoritter! Den er også kjempeenkel å lage, og forholdvis sunn. Du kan lage en enda sunnere variant med å bruke søtpoteter og blomkål istedet for pastaen.

Du trenger: 

1 pk karbonadedeig

1 glass med grønn pesto

1 klase med tomater

1 pakke rucculasalat

1pk fullkornspasta ( evt 1 søtpotet og 1 blomkål )

Pepper, chilikrydder, salt, oregano etter smak.

Slik gjør du : 

1: Start med å sette pastaen på kok, eller evt hiv opphakket søtpotet og blomkål i wokpanne med litt olje på medium varme.

2: Stek karbonadedeigen i olje. Krydre med de krydderene du liker. Jeg er generøs med kryddringen og brukte chilikrydder, hvitløl, pepper, salt og oregano. La det stå å steke på medium varme.

3: Bland pastaen (evt søtpotet/blomkål) sammen med karbonadedeigen i en form og tilsett 3-4 teskjeer med pesto ( mer om du vil= og rør sammen.

4: Bland inn fetaosten, tomatene og rucculaen og voila.

Delicious.

Innebakt asparagus og avocado

IMG_1541

Dette er så sykt yummy du aner ikke! Jeg har som alle andre prøvd å spise både sunnere og trene etter nyåret. Så kom jeg over denne erstatningen for pommes frites og den slags friterte deilige saker, og jeg ble ikke skuffet. Dette synes jeg smakte bedre, faktisk. Jeg er jo blodfan av avocado da, så er kanskje ikke objektiv, menmen. Dette må du bare prøve.

Dette trenger du:

IMG_1519

3-4 egg 

Griljermel 

Parmesan 

Vanlig mel 

Bunt med asparagus 

2 avocado ( eller mer om dere er mange) 

Slik gjør du:

1: Rasp opp parmesan og bland dette med griljermelet i en bolle

2: Visp sammen eggene i en bolle

3: Hell melet i en bolle

4: Dypp avocado/asparagus nedi melet, deretter i egget, så i griljermelet og legg på en stekeform som er oljet.

5: Bak i ovnen i 15-25 min.

Og voila, supergod snacks!

Jeg laget også en hvitløksdipp av cremefraiche og lime som jeg hadde til.

 

Chiapudding 

IMG_1872

Dette er nok en av mine nye favoritter. Den er perfekt til frokost, og lager seg selv. Du kan prøve ufattelig mange varianter, og hive alt slags frukt, nøtter, frokostblandinger og lignende på toppen.

Dette trenger du  : 

Chiafrø 

Lett kokosmelk, eller vanlig 

Honning, stevia eller vaniljesukker 

 

Slik gjør du : 

1: Ta 4 tsp chiafrø i et glass

2: 2 dl kokosmelk 

1: 1 teskje honning eller vaniljepulver

4: rør sammen og sett i kjøleskapet over natta. 

Vipps så er det ferdig til frokost. Topp med deilige bær og nøtter. Proppfullt av omega3, og veldig mettende.

 

Håper dette kan være til inspirasjon til noen av dere. Det kan være vanskelig å finne på sunnere alternativ til vanlig hverdagmat, men alle disse er enkle å lage, rimelige og kjempegode retter som faller i smak hos de fleste.

Har jeg forresten nevnt jeg vurderer starte matblogg? Som sagt, tenker det er der millioninntekta ligger. Hva synes dere?

 

Husk å også følge meg på instagram for mer matinspirasjon. GOD HELG! 

IMG_1874

Falcon ////