Ja, så var det på tide å stemme da. Jeg har samme problem hver gang det er valg, hvem skal jeg egenlig stemme på? Jeg er ikke så veldig engasjert i politikken, og dette er nok mest fordi jeg kjenner meg selv som person, og vet dette kunne blitt altoppslukende dersom jeg virkelig satte meg inn i det.  Sta, elsker å diskutere, flink å fortelle hvite løgner, gode taleevener- ja jeg er jo politiker? Så jeg har heller bare tatt avstand. Vi jobbet med et parti i år, og de ville ha meg på lista pga jeg var så engasjert og argumenterte bra i møtene. Måtte bare si det. Uansett.

Det som jeg føler er problemet mitt, er at veldig mange av de store sakene, ikke rent påvirker meg. Enda. Jeg har ikke barn, så veldig mange ting faller vekk der. Jeg eier ikke min egen eiendom, så jeg aner ikke hva eiendomsskatt går ut på sånn egenligt. Ja, eldreomsorg osv er viktig, men jeg har fortsatt ingen jeg er nær som er på pleiehjem eller lignende så jeg har ikke blitt sånn sinnsykt engasjert i det heller. På grunn av dette tok jeg denne valgtesten på Aftenbladet, og jeg fikk jo et resultat. Men på 8 av 10 spørsmål svarte jeg «vet ikke» , fordi det har aldri vært nødvendig for meg å ta stilling til de spørsmålene som ble spurt. Hvordan kan de da bedømme at dette er partiet for meg? Det er synd egentlig. Jeg skulle ønske jeg hadde satt meg mer inn i dette i forkant, for jeg synes det er veldig intressant, og mye av politikken engasjerer meg. Jeg føler derimot jeg vet for lite om partiene til å kunne velge et.

Så idag må jeg nesten bare pugge litt i forkant, og stemme på det partiet som fronter noen av de tingene jeg synes er viktig. Jeg synes absolutt det er viktig å bruke stemmeretten, dette skal vi ikke ta for gitt. Jeg tror bare at mange unge ikke synes det er så viktig eller har satt seg nok inn i dette, nettopp fordi vi har det så ufattelig bra. Vi har noen ting å klage på, men det store bildet er at vi har det nokså greit. I andre land hadde de drept for å få stemme. De går milevis for å stemme. Mens vi synes omtrent det er litt tiltak å måtte gå til nærmeste skole å stemme. Jeg sier ikke dette er majoriteten, men tror nok mange føler det på denne måten.

Jeg personlig kan si at det er ikke veldig mye i politikken som har gjort meg skikkelig forbanna, eller gjort at jeg har følt at noe er skikkelig urettferdig. Utenom diverse saker her og der, flyktninger, bompenger osv. De tingene som blir store overskrifter i avisene. Jeg liker ikke å tenke at jeg er en mainstream person, men i visse tilfeller er jeg det. For det er kun gjennom facebook, aviser o.l jeg har fått meg med disse tingene.

Det skal hvertfall være et mål for meg å bli flinkere å engasjere meg i lokalpolitikken , og politikk generelt. Dette er jo et ganske viktig valg. Vi er med å bestemmer hvem som skal sitte å styre i vår kommune. Hvem som skal gjøre den enda bedre, og ta valgene for oss. Det er ganske big deal. Så jeg håper bare at andre har gjort hjemmeleksa si skikkelig, og at de rette får makten. Så får vi for guds skyld ikke håpe at min stemme blir en swing vote, og avgjør hvem som tar styringa.

Godt valg.