Jeg er litt usikker på om det faktisk er blitt sommer enda? Jeg mener, sesongen sommer? Jeg ser på kalenderen at det er midten av Juli så det skulle jo stemme etter erfaring fra andre år. Vi får kalle det sommer for ordens skyld. Jeg satt her å tenkte på hvor BRA en sommer på vestlandet egentlig er, og fant ut jeg ville lage en liste. Dette for å få opp moralen til alle dere andre vestlendinger som synes det har vært rimelig kjipt å være bosatt i denne delen av verden de siste månedene.

Håper dere får et nytt syn på sommeren her på vestlandet. Enjoy.

 

1: Netflix uten dårlig samvittighet 

Du trenger ikke ha dårlig samvittighet for at du er inne å glor på serier hele ferien. Verste jeg vet er når jeg egentlig bare vil ligge inne, men får dårlig samvittighet fordi jeg blir spammet ned med snaps og bilder fra folk som er ute i det fine været. Vel, når sommeren er mer som høst så er det fritt fram for late dager inne.

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.15.31

2: Fuck sommerkroppen 

Sjansen for at det kommer en anledning der du må springe rundt i bikini er liten.  Hvertfall her på vestlandet. Så skyll ned pizzaen og burgerene med øl og vin. Boblejakken skjuler de ekstra kiloene uansett.

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.18.10

3: Bedre arbeidsvilje

Vi som må jobbe hele sommeren har nok kjent på den jævlige følelsen når vi sitter begravd med arbeid inne, mens alle andre er ute å soler seg , drikker øl og bader. Slik det er i år så har jeg null problem med å sitte inne å tjene penger mens nordavinden blåser fra seg utfor og regnet skyller over alt og alle. Herlig.

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.18.43

Lol #not upset #norwegiansummer

4: Man blir mer Carpe Diem 

Når sol og varme kommer med ukers mellomrom så lærer man å gjøre det meste utav det når det kommer. Så fort sola skimter frem litt hiver alle seg rundt, springer ut og jakter etter de dyrebare solstrålene. Vågen fylles opp med tørste, D-vitamin manglende mennesker, og plutselig føles livet jævlig ålreit ut. Alle poster bilder med titler som « Dette er livet» eller «endelig sommer». Når man egenlig vet at det er mer korrekt å si « Dette er den ene dagen. Den eneste sommerdagen i år» eller «endelig litt overskyet med sjanse for litt sol, yay».

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.19.55

5: Det er økonomisk

Norsk sommer kan man spare et par kroner på. Utepils i regn? Nei, netflix og pils hjemme. Indrefilet på grillen? Nei, kullet blir vått. Grandiosa. Ut å shoppe sommerklær? Nei, bruker bare parkasen fra vinteren. Telttur? lol.

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.20.52 Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.20.39 Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.21.51

6: Man slipper unna huslige gjøremål. 

Er vel mange som hadde tenkt å male huset i sommer, eller plante masse fine blomster, eller slå plenen med jevne mellomrom. Vel, len deg tilbake og slapp av. I år slipper du unna, og fortsetter det slik som dette så får du kanskje malt huset en gang i 2022. Om du er uheldig.

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.22.52

7: Man har alltid noe å snakke om

Nordmenn elsker å snakke om været. Enda bedre, vi ELSKER å klage på været. Å herregud som vi får klaget i år. Jeg tror jeg snakker om været med i snitt 10 mennesker hver dag. Jeg jobber deltid i butikk, og været slår aldri feil som samtalemne. Enda mer morsomt er det at jeg selger bikinier. Så jeg prøver jo være litt positiv « Jaja, du skal se at det plutselig snur, været er uforutsigbart». As if. Den bikinien må du bare pakke ned i kofferten og komme deg til Mallorca. Evt, ha den på deg når du tar sol på brun og blid.

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.24.31

8: Man blir mer spontan

Når man våkner opp hver dag og forventer gråe skyer og regnvær, men så våkner du og ser noe blått der oppe og en sol som skimter gjennom, ja da må man være spontan da. Da må du bare hive deg rundt, avlyse Kvadrat turen, tømme resten av timeplanen og komme deg til stranda sammen med resten av Rogaland. Vi vet jo alle at det forsvinner like fort som det kommer.

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.27.25

9: Man blir mindre kravstor 

Når jeg bodde i Australia kunne jeg furte dersom det ikke var 30 grader og sol en dag, men så lite som 25 grader og delvis overskyet.

Idag ble jeg glad da jeg kunne ta av meg jakken på vei til jobb.

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.28.48

10: Du finner ut hvem av vennene dine du virkelig er glad i 

Snapchatten min er full av venner som er på ferie rundt om i hele verden. Hele dagen lang åpner jeg snaps av øl, strand, fest, paraplydrinker, latter og moro. De vennene jeg tenker « Så gøy for han/henne», de er jeg glad de. De som jeg ønsker skal få 150 myggstikk, brekke et lårbein eller rett og slett vurderer slette fra sosiale medier. De kan jeg umulig være så glad i.

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.29.27

Yes.

Som du ser så finnes det masse bra med en sommer på vestlandet. Vi må lære oss å tenke mer positivt og ikke være så negative hele tiden. Det er en stygg uvane mange nordmenn har.

Når det er sagt: 

HVOR I HELVETTE ER SOLA? Jeg flytter.

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 12.30.37

Xoxo Falcon